Ahhoz, hogy az ingatlant megfelelő és valós áron adhassuk el, szükség van néhány információra. Senki sem szeretné áron alul megvásárolni vagy éppen eladni az adott ingatlant. Amennyiben Ön új helyre szeretne költözni, a ház, lakás értékbecslés szolgáltatás Szekszárdon is jó megoldást jelenthet. Segítségünkkel megtörténik ingatlana és ingatlanvagyona értékének meghatározása, alapos felmérése egyaránt. A szolgáltatás kapcsán természetesen egész Tolna megyében rendelkezésére állunk.

Miért érdemes értékbecslést igénybe vennie a megyeszékhelyen?

Amennyiben vásárlás, illetve eladás előtt áll és nem biztos az adott ház vagy lakás értékében, abban az esetben mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia. A bankok, pénzintézetek jellemzően saját, független, szerződött szakértővel dolgoztatnak. Mi is dolgozunk nekik. Jelzáloghitel felvételéhez szükséges ez a szolgáltatás, de akkor is érdemes igénybe vennie, ha öröklés, illetve vagyonmegosztás kapcsán merülne fel kérdése. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy valaki nem túlértékeli az ingatlant, hanem éppen ellenkezőleg, jóval áron alul próbálja meg azt eladni vagy megvásárolni.

Értékbecslőként megbízható forrásból származó, reális és kínálati adatokra alapozva határozzuk meg Önnek az ingatlan reális értékét. Ennek kapcsán figyelembe vesszük többek között az ingatlan méretét, építési módját, esztétikai kialakítását, a szerkezeti állapotát, illetve a közművesítettséget és az aktuális piaci viszonyokat egyaránt.

Ház, lakás értékbecslési módszerek Szekszárdon

Az ingatlan piaci értékének meghatározására három féle módszert alkalmazunk:

  • A költségalapú értékelés.
  • A hozamszámításon alapuló megoldás.
  • A piaci összehasonlító adatok elemzésén alapuló módszer.

Teljes értékű felmérés

A legrészletesebb megoldás lakás és családi házak értékbecslésére szolgál. A 20-30 oldalban minden benne van, amire Önnek szüksége lehet az eladás során. A helyszíni szemlén a fényképfelvételek elkészítése után a felépítmény alaprajzának felvétele is megtörténik. A kész tanúsítvány ára tartalmazza többek között a címoldalt, az értéktanúsítványt, az értékelés célját, a megrendelő adatait, az ingatlan környezetének leírását, illetve az érték levezetését a fő és az ellenőrző módszerrel egyaránt.

A módszer teljes ára: 48.000 Forint

Főmódszeres ház, lakás értékbecslés Szekszárdon

A főmódszeres szakvélemény számít a második legkedveltebb változatnak. A papír alapon készült 15-25 oldalas értékbecslés remekül alkalmazható családi házakhoz és lakásokhoz egyaránt. A főmódszeres értékelés többe között a címoldalt, az értékelés célját, a főbb adatokat, a helyiségleltárt, illetve az ingatlan-nyilvántartás szerinti állapotát egyaránt.

A módszer teljes ára: 44.000 Forint

Tájékoztató

A legrövidebb, tájékoztató jellegűnek elnevezett értékbecslés a legnépszerűbb ügyfeleink körében. Valóban ez a legjobb és legolcsóbb megoldás, ha családon belül kell egy áregyeztetés eladáshoz vagy vagyonmegosztáshoz. A 12-15 oldalas értékelés tartalmazza többek között a címoldalt, a megrendelő főbb adatait, a funkcionális alaprajzi vázlatokat, az érték levezetését a fő módszerrel, illetve a postázási költségeket egyaránt.

A módszer teljes ára: 39.000 Forint

A jellemző lakóingatlan mérete 250 m2 alatt van, ezért ezen alapterületi határig érvényesek. Az ezt meghaladó nagyság esetén 100 négyzetméterenként, utólag további 8.000 Forint lesz kiszámlázva. Megegyezés alapján ettől való eltérés lehetséges! Amennyiben valami miatt meghiúsul az értékbecslés, a kiszállási díj minden esetben 18.000 Forint egész Tolna megyében és Szekszárdon.

További információk:
Email: info@ingatlanvagyon.hu
Web: https://ingatlanvagyon.hu/
Telefon: +36 (30) 250-6996
Irodánk: 7342 Mágocs, Ady Endre utca 79/E.