Ház, lakás értékbecslés

Ahhoz, hogy az ingatlant megfelelő és valós áron adhassuk el, szükség van néhány információra. Senki sem szeretné áron alul eladni vagy megvásárolni az adott ingatlant. Amennyiben valaki új helyre szeretne költözni, a ház, lakás értékbecslés szolgáltatás pontosan ezért is lehet jó megoldás. Segítségünkkel megtörténik ingatlana és ingatlanvagyona értékének meghatározása, alapos felmérése egyaránt. Szolgáltatásunkat főként Tolna, Somogy és Baranya megyét foglalja magában.

Miért érdemes értékbecslést igénybe vennie?

Amennyiben eladás vagy vásárlás előtt áll és nem biztos az ingatlan értékében, abban az esetben mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia.

A bankok, pénzintézetek jellemzően saját, független, szerződött szakértővel dolgoztatnak. Mi is dolgozunk nekik. Jelzáloghitel felvételéhez szükséges ez a szolgáltatás, de akkor is érdemes igénybe vennie, ha öröklés, illetve vagyonmegosztás kapcsán merülne fel kérdése.

Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy valaki nem túlértékeli az ingatlant, hanem éppen ellenkezőleg, jóval áron alul próbálja meg azt megvenni vagy eladni.

Értékbecslőként megbízható forrásból származó, reális és kínálati adatokra alapozva határozzuk meg Önnek az ingatlan értékét. Ennek kapcsán figyelembe vesszük többek között az ingatlan méretét, építési módját, esztétikai kialakítását, a szerkezeti állapotát, illetve a közművesítettséget és az aktuális piaci viszonyokat egyaránt.

Ház, lakás értékbecslési módszerek

Az ingatlan piaci értékének meghatározására három féle módszer létezik:
– A költségalapú értékelés.
– A hozamszámításon alapuló megoldás.
– A piaci összehasonlító adatok elemzésén alapuló módszer.

Teljes értékű értékelés

 legrészletesebb megoldás lakás és családi házak értékbecslésére szolgál. A 20-30 oldalban minden benne van, amire Önnek szüksége lehet az eladás során. A helyszíni szemlén a fényképfelvételek elkészítése után a felépítmény alaprajzának felvétele is megtörténik. A kész tanúsítvány ára az alábbiakat tartalmazza:

– Címoldal
– Értéktanúsítvány
– Az értékelés célja
– A megrendelő adatai és utasításai
– Az ingatlan környezetének leírása
– Az ingatlan-nyilvántartás szerinti állapot
– A funkcionális alaprajzi vázlatok
– A természetbeni leírás
– A helyiségleltár
– Az érték levezetése fő és ellenőrző módszerrel egyaránt
– Nyilatkozatok, szabályozások és korlátozások
– Tulajdoni lap és térképmásolat
– A postázás költségei
– A színes fényképfelvételek

Teljes ára: 50.000 Forint

 

A jellemző lakóingatlan mérete nettó 200 m2 alatt van, ezért ezen alapterületi határig érvényesek a fenti díjak. Az ezt meghaladó nagyság esetén 100 négyzetméterenként, utólag további 8.000 Forint lesz kiszámlázva. Megegyezés alapján ettől való eltérés lehetséges! Amennyiben bármely okból a helyszínen hiúsul meg az értékbecslés szemléje, a kiszállási díj minden esetben 18.000 Forint.

Somogy, Baranya, Tolna megye egész területén vállaljuk a ház, lakás értékbecslést:

Ház, lakás értékbecslés Kaposvár

Ház, lakás értékbecslés Pécs

Ház, lakás értékbecslés Szekszárd

További információk:
Email: info@ingatlanvagyon.hu
Web: https://ingatlanvagyon.hu/
Telefon: +36 (30) 250-6996
Irodánk: 7342 Mágocs, Ady Endre utca 79/E.